Designerkleding verdient een 2e kans

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel

Voorwaarden kleding inbrengen

Wij nemen merkkleding (zie merkenlijst) in op consignatie, dit houdt in dat u uw kleding bij ons inbrengt. Wij hangen het kosteloos op in onze sfeervolle winkel en gaan ons uiterste best doen om er een nieuw baasje voor te vinden. Kleding dient schoon en fris, gestreken en heel te zijn. Ook is het van belang dat er kleding van het betreffende seizoen wordt ingebracht, zomerkleding in het voorjaar, winterkleding in het najaar. Wel nemen wij het hele seizoen door kleding in, maar hoe eerder u in het seizoen inbrengt, hoe groter de kans is dat het verkocht wordt.

De door u ingebrachte stukken blijven minimaal 3 maanden bij ons in de winkel. Soms kiezen wij er voor om een item langer in de winkel te houden omdat voor sommige items meer tijd nodig is, dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de prijs of de exclusiviteit van een artikel. Wij bepalen zelf de verkoopprijs, wat meestal ongeveer 40% van de nieuwwaarde is. We behouden ons het recht om tussentijds de verkoopprijs aan te passen, mocht er na verloop van tijd gebleken zijn dat het artikel toch te hoog geprijsd is of als er een klein mankement blijkt te zijn die tijdens inname niet naar voren is gekomen. 

U ontvang 40% van de verkoopprijs als één of meerdere stuks van u verkocht zijn. Wij betalen ieder kwartaal uit, de maand na het betreffende kwartaal. U krijgt van ons een inlogcode zodat u zelf mee kunt kijken in uw eigen voorraad. Zo heeft u zelf goed overzicht van de status van de door u ingebrachte artikelen. Contant uitbetalen na verkoop is ook mogelijk, al gaat onze voorkeur daar niet naar uit. Als bepaalde items hun beste tijd hebben gehad bij ons, dan ontvangt u een bericht dat uw spullen kunnen worden opgehaald. Als dit niet binnen 2 weken gebeurt dan gaan de items automatisch naar een goed doel, door ons nader te bepalen. De kleding hangt bij ons op consignatie en op eigen risico. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor vermissing en/of beschadiging van ingebrachte artikelen.

Welke stukken wel, welke stukken niet?
Alle kledingstukken worden streng gecontroleerd op kwaliteit. Wij willen onze kopers immers niet teleurstellen. Kleding die duidelijk (af)gedragen is, kunnen wij niet accepteren. Ook kledingstukken met een geur (rook, muf, dierengeur), worden afgekeurd voor de verkoop. Kleding welke gedateerd is of absoluut niet in het huidige modebeeld past, kunnen wij ook niet accepteren. Let op, tijdloos is iets anders dan gedateerd. Voor schoenen geldt de regel dat er géén voetafdrukken in mogen staan. Als de schoenen 1 of 2 x zijn gedragen zijn, is dit geen probleem maar uit hygiënisch oogpunt accepteren wij geen ingelopen schoenen.

Authenticiteit!
Wij waken er voor om alleen echte merken te verkopen. Heeft u een kostbaar stuk om in te brengen? Dan zouden wij het op prijs stellen als u een aankoop bewijs kunt tonen, of een certificaat van echtheid. Dit komt veel voor bij bijvoorbeeld merken als Chanel, Louis Vuitton, Michael Kors. Als u niet in het bezit bent van deze gegevens dan kunnen wij altijd een taxatie laten doen voor u. Uit kwaliteitsoverweging nemen wij alleen kleding in van de betere merken. Wij willen de garantiekunnen geven dat het kledingstuk nog zeker een tweede leven mee kan. Er zijn dan ook een aantal merken die wij niet innemen. Hier onder vind u een klein overzicht van de labels die wij niet innemen:
 • H&M (m.u.v designer-collecties)
 • Yaya
 • Esprit
 • Glamorous
 • Didi
 • Vero Moda
 • Expresso
 • Esprit
 • Superstar
 • C&A
 • Mexx
 • King Louie
 • Only
 • Villa
 • Pieces
 • Mexx
Bij twijfel kunt u altijd even contact met ons opnemen.
 

DERDE PARTIJEN

PT-Post 
Wij hebben naast onze winkel in Alkmaar nog een verkooppunt in Bergen bij PT-Post . Dit is een mooie conceptstore die een klein deel van onze collectie verkoopt. In eerste instantie zal uw kleding in Alkmaar aangeboden worden, maar na verloop van tijd kan het zijn dat u het ook bij PT-Post tegen komt. Als dit zo is dan gelden dezelfde voorwaarden voor u als inbrenger. 

Modeshows
Wij geven regelmatig modeshows, uw inbreng kan hiervoor gebruikt worden. Zo nodig worden uw kledingstukken hierna gereinigd. In veel gevallen worden de geshowde items direct verkocht!

Free publicity
Vintage Nō 5 heeft goed contact met diverse Stylistes. Het kan zijn dat uw ingebrachte items worden gebruikt voor foto-shoots in bekende bladen zoals Margriet of Libelle. Dit ten behoeve van de verkoop in de winkel en diens
naamsbekendheid.

Diefstal
Vintage Nō 5 is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan of diefstal van goederen uit de winkel of andere verkooppunten. Bij het lezen van deze tekst gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
Wilt u kleding inbrengen of wilt u contact opnemen?

Wij zijn altijd op zoek naar mooie merk & designer kleding, tassen en schoenen.
​Wil jij je garderobekast eens opruimen of heb je hulp nodig bij een garderobe check?